Policija traga za drugim pljačkašem trgovine u Puli


Policija nastavlja potragu za jednom osobom koja je djelomično maskirana ušla u trgovinu u Kraškoj ulici u Puli u petak oko 19.15 sati i nasilno pokušao otvoriti blagajnu, no 45-godišnja prodavačica ga je otjerala nožem.

Netom prije je u trgovinu ušao 35-godišnji Puljanin također djelomično maskiran i od iste djelatnice zatražio novac, a potom je poprskao sprejem u oči. Kada je 35-godišnjak izašao iz trgovine odmah je ušao drugi koji je na silu pokušao otvoriti blagajnu no djelatnica je tada uzela nož te se dao u bijeg bez plijena.

Policija je po zaprimljenoj dojavi pokrenula sve raspoložive snage te je u Valvazorovoj ulici ophodnja prometne policije uočila mušku osobu koja odgovara opisu počinitelja. Pokušali su ga zaustaviti no potonji se oglušio i nastavio trčati. Na kraju su ga ipak sustigli i upotrijebili sredstva prisile nad njim prilikom čega je muškarac lakše ozlijeđen.

Uhićeni muškarac je doveden u postaju na kriminalističko istraživanje, a nakon toga je priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske zbog sumnje da je sudjelovao u kaznenom djelu teške krađe, na drzak način. Policijski službenici nastavljaju provoditi radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja te pronalaska drugog odbjeglog počinitelja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter