Policija: Tolj prije osječkog odvjetnika ubio Sanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je potvrdila da je nogometnu menadžericu Sanju Hap i osječkog odvjetnika Vlatka Vidakovića ubila ista osoba, 58-godišnji Vitomir Tolj koji je nakon Vidakovićevog ubojstva i sebi oduzeo život.

Zagrebačka policija u utorak poslijepodne je izvijestila da je razriješila ubojstvo Sanje Hap, čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak, 23. ožujka, u stanu u zagrebačkoj ulici Podbrežje, istog dana kada je u jutarnjim satima Tolj u uredu u središtu Osijeka ubio odvjetnika Vidakovića, a potom i sebe. Ne navodeći njegov identite u policiji kažu da je Tolj u stan Sanje Hap došao u noći s 22. na 23. ožujka između 21.38 i 4.50 sati.

"U namjeri da je usmrti, omotao joj je samoljepljivu traku preko usta, vezao joj ruke i noge, a zatim nožem koji je donio sa sobom, zadao oštećenoj više ubodnih rana. Potom je izišao iz stana odnoseći nož sa sobom te se iznajmljenim vozilom odvezao u Osijek gdje je istog dana u jutarnjim satima počinio kazneno djelo ubojstva, a potom i samoubojstvo", navodi policija u službenom izvješću.

Iako u policiji to nisu željeli komentirati mediji su danima tvrdili da su ubojstva u Zagrebu i Osijeku povezana. Službeno je potvrđeno tek da zagrebačka i osječka policija međusobno surađuju. Tolj je, prema pisanju medija, od odvjetnika i nogometne menadžerice tražio novac, smatrajući da su mu dužni. Od Vidakovića je navodno tražio 3000 eura koje mu je platio za obranu koju po njegovu mišljenju nije dobro obavio kada ga je prije nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića zbog čega je Tolj osuđen na zatvorsku kaznu. Sanja Hap mu, pak, navodno nije vratila novac koji je podigla u osječkoj štednoj zadruzi Manila, koja je bila u Toljevom vlasništvu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter