Policija suzavcem rastjeruje venezuelsku oporbu u Caracasu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snage interventne policije u četvrtak su upotrijebile suzavac ne bi li rastjerale manje skupine predstavnika oporbe u Caracasu, prije drugog dana prosvjeda protiv venezuelskog predsjednika Nicolasa Madura, dok vlada velika napetost u zemlji i raste zabrinutost međunarodne zajednice.

Ti su se izgredi dogodili na zapadu prijestolnice, u četvrtima Santa Monica i El Paraiso, gdje se okupilo više desetaka ljudi, izvijestili su novinari AFP-a, dan nakon velikih prosvjeda u kojima su poginule tri osobe.

Tijekom noći na četvrtak nastavili su se sporadični neredi u nekim četvrtima Caracasa i u drugih gradova, uz provaljivanje u pekarnice i trgovine.

Zbog opasnosti od novih izgreda u četvrtak, sveučilišta i tvrtke su zatvoreni.

U srijedu su tri osobe izgubile život u prosvjedima predstavnika oporbe a tridesetak ih je uhićeno.

U Caracasu i u San Cristobalu su sedamnaestogodišnjaka i dvadesettrogodišnjakinju ustrijelili nepoznati napadači na motociklu, izvijestilo je državno odvjetništvo.

U zadnja tri tjedna poginulo je osam a uhićeno je više od 500 ljudi, objavila je nevladina organizacija Foro Penal, u toj zemlji koju je zahvatila teška politička i gospodarska kriza i u kojoj oporba, koja od kraja 2015. ima većinu u parlamentu, želi prisiliti socijalističkog predsjednika da odstupi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter