Policija steže obruč oko ubojica Miška

Ubojstvo Miška zgrozilo je javnost (D. ŠTIFANIĆ)
Ubojstvo Miška zgrozilo je javnost (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon 20-dnevnog provođenja kriminalističkog istraživanja te obavijesnih i istražnih razgovora s građanima, potencijalnim svjedocima i eventualnim počiniteljima, policija steže obruč oko krivca za smrt psa Miška u Galižani. Navodno se čak nekoliko osoba sukobilo zbog policijske istrage, što ukazuje na to da je policija na pravom tragu.

Velik pritisak javnosti uslijedio je nakon što je Glas Istre objavio nesretnu priču o smrtonosnom ozljeđivanju psa u Galižani koju nam je otkrio veterinar Stjepan Kočar. Veterinar, i sam zaprepašten brutalnošću počinitelja, morao je eutanazirati Miška. Rendgenski snimci pokazali su da je pas i ranije zlostavljan jer su mu u glavi i vratu pronađena olovna zrna iz zračne puške.

Malo je reći da je javnost bila zgrožena ovim brutalnim činom. Gotovo 54 tisuće članova u ovom trenutku broji Facebook grupa "Želimo javno imena počinitelja koji su petardom ubili Miška", putem koje se skupilo preko 16 tisuća potpisnika peticije odaslane Državnom odvjetništvu kako bi se najoštrije kaznili počinitelji, ali i svi zlostavljači životinja. U svega nekoliko dana brojni vlasnici, i ljubitelji, životinja žestoko su zahtijevali da se što prije otkriju počinitelji, a pritisci su rasli kako na državne institucije i policiju, tako i institucije lokalne samouprave.

Zakon koji je stupio na snagu 1. siječnja propisuje strože kazne za ubijanje i mučenje životinja, i do jedne godine zatvora. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter