Policija pucala, traži se cahura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je prilikom uhicenja dvojice muškaraca u Valdabeku u nedjelju oko 20 sati ispalila jedan hitac iz pištolja. Nije poznato radi li se o hicu upozorenja ili je pak policija pucala u provalnike.

Prema policijskom izvještaju, patrola je u Valdabeku zatekla dvojicu muškaraca iz Pule tijekom provalne krade u jednoj stambenoj zgradi i prilikom uhicenja jedan je policajac ispalio metak. Uhiceni dvojac je priveden u pulsku postaju, a policija je na mjestu dogadaja obavila ocevid.

Od Valtera Opašica doznajemo da ce dvojac tijekom ponedjeljka biti kriminalisticki obraden kada ce biti odlucena kvalifikacija kaznenih djela te privodenje u Istražni centar Županijskog suda u Puli ili pak puštanje na slobodu.

Dvojac je policiji poznat od ranije po kaznenim djelima. Više informacija od policije po okoncanju istraživanja.





Na mjestu dogadaja u Lovežici u Valdebeku, 300-tinjak metara od stambene zgrade u koju je provaljeno, zatekli smo u ponedjeljak nekoliko krimtehnicara i djelatnika protueksplozivne zaštite PU istarske te policijskog psa Dona, takoder iz protueksplozivnog odjela.

Neslužbeno doznajemo da je policija cijelo jutro tražila cahuru metka ispaljenog iz službenog pištolja kolege. Ni policajci na terenu nisu nam htjeli službeno reci zašto se traži ta cahura i je li u pitanju postupanje protiv policajca koji je ispalio hitac.

Na trakom ogradenom dijelu, površine dvjestotinjak cetvornih metara, policijski pas Don je više od sat vremena tražio cahuru po hladnoci i buri, u blatu. Potragu je otežavalo hladno vrijeme, blato i vec dobrano izgažen teren.


Podijeli: Facebook Twiter