Policija prvašice ucila kako sigurno do škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavljanjem programa "Sigurno u prometu" te prigodnom svecanošcu za prvašice u ponedjeljak su predstavnici Grada Pule, u suradnji s PU istarskom, obilježili pocetak nove školske godine. Pocelo je ispred OŠ Šijana gdje su policajci pulske Prometne postaje ucenicima pokazali kako najsigurnije prijeci cestu te kako sigurno sudjelovati u prometu.

U tu svrhu, ispred škole, na putu koji vodi prema pješackim prijelazima, iscrtana su mala stopala crvene boje, kao stalni podsjetnik kako sigurno prijeci cestu. Djeca su potom s policajcima nekoliko puta prešla cestu, usput slušajuci i upijajuci upute policajaca koji su im strpljivo pojašnjavali cega se moraju pridržavati.



Nacelnik pulske Prometne policije Mladen Blaškovic kazao nam je da su tijekom kolovoza u sklopu programa "Sigurno u prometu" obišli sve škole u Istri te su, osim edukacije ucenika, snimili prometnu signalizaciju oko škole te sve nepravilnosti, poput oštecenih ograda ili izblijedjelih pješackih prijelaza.

Oprez u prometu


- Sve su nepravilnosti uklonjene. Ostaje sada da apeliramo na svijest vozaca, da prilagode brzinu kretanja, poštuju pješake i izbjegavaju nepropisno parkiranje, posebno u blizini škola, rekao je Blaškovic.

Najavio je da ce ovih dana policija pojacano kontrolirati vozace u blizini škola, a ukazivat ce i na pogreške roditelja koji dovoze djecu u školu na prednjem sjedištu ili se nepropisno zaustavljaju u blizini škole da bi ih iskrcali.

Na pitanje gdje je najkriticnije, Blaškovic veli da je najgore upravo oko OŠ Šijana jer se škola nalazi uz vrlo prometnu cestu. (Redakcijski izvještaj)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. O POCETKU ŠKOLSKE GODINE U PULI, PAZINU, BUZETU I PORECU CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter