Policija protupropisno zadržala poreznicu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Sindikalne podružnice u istarskoj Poreznoj upravi Denis Buršic jucer nam je ukazao na navodno neprimjereno postupanje policije prema djelatnici umaške ispostave Porezne uprave Ljiljani Sorgo Paliska.

Prema njegovim rijecima, njihova kolegica Sorgo Paliska još je u ponedjeljak u kasnim nocnim satima dobila poziv iz umaške Policijske postaje radi saslušanja u vezi jednog kaznenog predmeta utaje poreza za utorak u 10.30 sati. Sorgo Paliska je, tvrdi Buršic, jucer došla u umašku policiju u kojoj je navodno zakljuceno da je rijec o pogrešnoj osobi, odnosno da je u policiju trebala biti pozvana i saslušana njezina kolegica Ljiljana Glavaš.

- Kolegica se, uredno poštujuci poziv, odazvala obavijesnom razgovoru u MUP-u gdje je utvrdeno da se radi o pogrešnoj osobi. No, policija ju je unatoc tome zadržala. Ta kolegica ima bolesnog supruga o kojem samo ona skrbi, a prisiljena je bila provesti cijelo jutro i dobar dio dana u policiji. U svakom slucaju, ona ni nije bila nadležna za slucaj o kojem policija provodi odredena postupanja, rekao je uz ostalo Buršic.



Odgovarajuci na naš upit u vezi navodnog prisilnog zadržavanja Valter Opašic iz PU istarske pojasnio nam je da bujska policija po zahtjevu Opcinskog državnog odvjetništva u Bujama provodi izvide, a sve u vezi kaznene prijave koju je podnijela Porezna uprava.

- Postupajuci po nalogu Opcinskog državnog odvjetništva da se provedu mjere i radnje koje mogu biti od koristi za ocjenu kaznene prijave, Ljiljana Sorgo Paliska je sukladno odredbama clanka 40. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima pozvana u prostorije Policijske postaje Umag radi davanja obavijesti, pojasnio je Opašic ne navodeci tko je osoba ili tvrtka koja je zaradila kaznenu prijavu. (S. PERŠIC)

Puštene u 15.30 sati
Buduci da samo Policijska uprava istarska smije davati izjave medijima, jucer popodne u umaškoj Policijskoj postaji nismo uspjeli dobiti nikakve informacije o službenicima Porezne uprave koji su tamo bili na obavijesnom razgovoru. Iz drugih izvora neslužbeno smo saznali tek to da je na razgovoru bilo nekoliko službenica i da su puštene kucama nešto iza 15.30 sati. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter