Policija pronašla ukradeni golf

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U blizini naselja Kršin kraj Novigrada policija je u srijedu pronašla VW golf registracijskih oznaka ZG 6706 AP, koji je u noci s utorka na srijedu ukraden 63-godišnjaku iz Zagreba. Automobil srebrne boje ukraden je u Novigradu nakon što je provalnik iz kuce u Ulici Rotonda 63-godišnjaku ukrao torbicu s kljucevima vozila.

Iste noci u Novigradu je provaljeno u još tri kuce, ali zasad se ne zna je li rijec o istom pocinitelju, premda bi se po nacinu na koji je ulazio u kuce doista moglo raditi o istoj osobi.

U kucu u Istarskoj ulici u vlasništvu 48-godišnje N. D. iz Novigrada provalnik je ušao popevši se na balkon i iskoristivši cinjenicu da je vlasnica ostavila otvorena balkonska vrata. Iz kuce je ukrao torbicu u kojoj je bio novcanik, iz kojeg je pak ukrao nekoliko stotina kuna i karticu za bankomat, kojom je podigao nekoliko tisuca kuna.

Procjenjuje se da je 48-godišnju N. D. lopov oštetio za ukupno 4.000 kuna. Na isti nacin, preko balkona, lopov je ušao i u kucu 73-godišnjeg M. U. u Zagorskoj ulici u Novigradu. Iz stana je ukrao novcanik, osobnu iskaznicu i suncane naocale, oštetivši vlasnika za stotinjak kuna.

U kucu 23-godišnjeg D. M. u Goranskoj ulici lopov je ušao kroz otvoren prozor na terasi pa mu ukrao torbicu s novcanikom koja je nadena kasnije u dvorištu. No 23-godišnjaku u konacnici ništa nije ukrao pa je ovaj posljednji slucaj okvalificiran kao pokušaj teške krade.


Podijeli: Facebook Twiter