Policija promovirala zdrav život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti u subotu je na gradskoj tržnici pulska policijska postaja organizirala infopunkt pod nazivom "Promocija zdravih stilova života". Brojni gradani okupili su se kako bi dobili informacije o štetnosti zloporabe opojnih droga te ustanovama koje se na Puljštini bave prevencijom ovisnosti.

Mogli su pogledati demonstrativnu vježbu policijskog psa Rane koji pronalazi drogu u automobilu, razgledati policijska vozila ili pak isprobati uredaj za testiranje vozaca na alkohol i drogu. Kako je tema bila zdrav život, policajci su gradanima dijelili voce.

- Akcijom promoviramo policiju u svakom obliku te ukazujemo na to da se samo zajednicki možemo boriti protiv droge i svakog vida kriminaliteta. Ako društvo bude shvatilo da se to tice svih nas, onda cemo nešto i riješiti, kazao je koordinator kontakt-policajaca Marjan Šipek.

Na raspolaganju su gradanima za sva pitanja bili još i predstavnici Vijeca za komunalnu prevenciju Grada Pule, Službe za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Obiteljskog centra Istarske županije, Udruge Institut te Udruge mladih ZUM.


Podijeli: Facebook Twiter