Policija privela razbojnika s vodnjanske crpke

(Dejan ŠTIFANIĆ)
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Pljačkaš s Petrolove crpke u Vodnjanu, 26-godišnjak sa šireg područja Vodnjana koji je osumnjičen za ukupno četiri razbojništva i jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nešto prije 15 sati priveden je na saslušanje u županijsko državno odvjetništvo.

Muškarac je uhićen 11. kolovoza prije ponoći, nakon što je, uz prijetnju razbijenom bocom, otuđio novac od dvojice djelatnika benzinske postaje u Istarskoj ulici u Vodnjanu. Kada su mu djelatnici postaje, 27-godišnjak i 18-godišnjak, predali novac, osumnjičeni je 27-godišnjaka porezao s bocom i lakše ga ozlijedio, a potom je krenuo prema izlazu.

U tom su trenutku, u benzinsku postaju ušli policijski službenici, koji su prilikom uhićenja uporabili sredstva prisile, pri čemu je osumnjičeni ranjen iz službenog oružja. U Općoj bolnici Pula utvrđeno je da je 26-godišnjak lakše ozlijeđen.

Načelnik Policijske uprave istarske ocijenio je da je uporaba sredstava prisile, koje su policijski službenici primijenili prilikom uhićenja 26-godišnjaka, opravdana i zakonita, a što je potvrdio i stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 26-godišnjak počinio još tri kaznena djela razbojništva, od toga jedno u istu benzinsku postaju. Naime, 23. srpnja oko 23.45 sati, ušao je maskiran u prodajni prostor benzinske postaje te je također uz prijetnju razbijenom bocom, od 27-godišnjeg djelatnika otuđio novac.

Druga dva razbojništva, 26-godišnjak je počinio na benzinskoj postaji u Barbanu. Prvo je 1. kolovoza, oko 21.40 sati, maskiran i uz prijetnju nožem od 46-godišnjeg djelatnika otuđio više tisuća kuna, a potom je 9. kolovoza, također maskiran i uz prijetnju nožem, od 30-godišnjeg djelatnika otuđio nekoliko tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je jučer u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter