Policija privela 28 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija je tijekom prvog dana boravka Pape u Zagrebu privela 24 stranca zbog provjere zakonitosti ulaska i boravka u Hrvatskoj te cetiri hrvatska državljana zbog utvrdivanja identiteta, a sve ih je pustila nakon obavljenih provjera.

Nakon kriminalistickog istraživanja policija je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu privela 20-godišnjaka kojeg tereti za kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujucih glasina. Neslužbeno se doznaje da je mladic nazvao policiju i pritom prijetio Papi, no njegove prijetnje pokazale su se lažnima. Kako se neslužbeno doznaje, 20-godišnji B. B. je još u petak navecer s telefonske govornice nazvao policijski broj 92 i samo kazao "Alaha mi, skinut cu papu". To je izazvalo promptnu reakciju policijskih snaga, koje ovih dana temeljito rade na osiguranju te je mladic pronaden brzo nakon svoje nepodopštine. Utvrdeno je da nema nikakve veze sa islamistickim ekstremnim skupinama te je njegova prijetnja bila tek verbalne prirode. Iako se formalno ne radi o težem kaznenom djelu, zadržan je u Remetincu.

Po policijskoj procjeni na susretu Pape s mladima na Trgu bana Jelacica okupilo se oko 25 tisuca osoba.

Hitna pomoc poslijepodne je imala desetak lakših intervencija. Tri osobe odvedene su na daljnji pregled i obradu u bolnicu Sestara milosrdnica zbog iscrpljenosti dok je jedan policajac odveden u zaraznu bolnicu jer se osjecao loše nakon što je pojeo sendvic. Ostali slucajevi riješeni su na licu mjesta. (H)


Podijeli: Facebook Twiter