Policija privela 10 huligana, medu njima i Mamic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije, za vrijeme i nakon sinocnje utakmice Dinamo - Malmo na maksimirskom stadionu privedeno je ukupno deset osoba, medu kojima i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamic, koji je još uvijek u prostorijama policije, potvrdila je jutros zagrebacka policija.

Mamic je priveden zbog sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, kažu u policiji. Nad njim se zbog toga provodi kriminalisticko istraživanje, nakon cega ce uslijediti prekršajna obrada, rekao je Hini dežurni u PUZ-u.

Ostalih devet osoba prekršajno se obraduju, a privedeni su zbog kršenja javnog reda i mira, alkoholiziranosti i kršenja zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima, kažu u policiji.

Mamic, kako je objavljeno u njegovu priopcenju na službenim stranicama Dinama, privodenje smatra "skandaloznim i sramotnim" jer je, kako navodi, "samo protestirao i molio policajca...da pusti navijace koji su slaveci ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noc rezervirana za naše slavlje."

"Dok zemljom hodaju kriminalci, lopovi i prevaranti dotle policija pravi sebi reklamu na mojim i Dinamovim ledima. Sam sam došao do policijske postaje da obavim obavijesni razgovor", istice Mamic u priopcenju.

Po podacima zagrebacke policije, utakmicu je na stadionu pratilo izmedu 30 i 33 tisuce gledatelja. Dinamo je pobijedio švedskog prvaka rezultatom 4:1.


Podijeli: Facebook Twiter