Policija presrela naoružanog provalnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski su policajci u subotu oko jedan sat iza ponoci u Oprtlju radi kontrole zaustavili vozilo ford fiestu pulskih registracijski oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak iz Štrpeda i kod njega pronašli pištolj i provalnicki alat.

Policija je utvrdila da muškarac za pištolj marke crvena zastava i streljivo nije posjedovao nikakvu dokumente, a pretragom automobila pronadena je i bušilica te alat preinacen za otvaranje brava.

Nakon što su dobili nalog za pretragu, buzetski su policajci u muškarcevu stanu u Štrpedu pronašli automatsku pušku, starinsku kuburu, signalni pištolj, tri podvodne puške, luk i strijele, više komada razlicitog streljiva, tri kilograma baruta, više komada inicijalnih kapisli, kao i razni alat za koje postoji sumnja da potjece od izvršenja kaznenih djela.

Kako je izvijestio Valter Opašic iz PU istarske, kriminalistickim istraživanjem je na koncu utvrdeno da je 46-godišnjak pocinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te protiv njega slijedi kaznena prijava redovnim putem, dok zbog posjedovanja ilegalnog pištolja protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter