Policija poziva građane da predlože lokacije za nadzor brzine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Stoga će se na području Policijske uprave istarske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Od 6 sati 19. travnja do 6 sati 20. travnja 2017. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 27. ožujka do 10. travnja 2017. godine na adresu elektroničke pošte [email protected]. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

 


Podijeli: Facebook Twiter