Policija potvrdila suicid 35-godišnjaka u Bujama


Osoba koja je u petak oko 16.30 sati skočila sa zgrade Općinskog suda u Bujama je 35-godišnjak s područja Krmeda, odnosno Bala, a preminuo je istog dana oko 22 sata u riječkom KBC-u. Očevidom je utvrđeno da je muškarac izvršio suicid, izvijestio je kratko Valter Opašić iz PU istarske, dodajući i to da  muškarac nije na bujskom sudu imao nikakvo ročište.

Time je razriješena dilema nastala u petak poslijepodne nakon više različitih dojava istarskoj policiji o teško ozlijeđenom muškarcu koji je ležao na prometnici u Istarskoj ulici ispred zgrade bujskog Općinskog suda.

Neki su građani, naime, dojavili policiji da je muškarac skočio sa zgrade suda, čije je radno vrijeme do 15.30 sati, a neki da ga je udario automobil pa se tek očevidom utvrdilo o čemu je točno riječ. 

U Bujama smo danas o ovom tragičnom događaju doznali nešto više u razgovoru s mještanima i u kafiću Fantasy koji se nalazi nasuprot sudske zgrade.

- Prije skoka sa zgrade taj je muškarac bio tu u kafiću. Oko 14.45 sati je ušao i tražio čašu vode jer mu je bilo jako slabo. Rekao je da mu se magli i crni pred očima. Dala sam mu vode, a on je čašu primio drhtavim rukama. Sav se tresao. Pitao me gdje je 'farmačija' da si kupi neke tablete jer ga jako boli glava, ispričala nam je Tanja Bartolin, konobarica u Fantasyju.

- Bio je to mlađi muškarac crne kratke kose, u plavom radnom odijelu i majici kratkih rukava. Nisam ga nikada ranije vidjela, a shvatila sam da nije iz Buja ili okolice po tome što je pitao za 'farmačiju', a ne ljekarnu ili apoteku, nastavila je Bartolin. Dala sam mu vode i predložila mu da izađe vani na terasu, na zrak. Ponudila sam mu da zajedno sjednemo dok mu ne bude bolje, ali on je otišao. Mislila sam da je krenuo u ljekarnu. Kada sam završila sa smjenom i krenula kući, nešto prije 16 sati, srela sam ga na ulici u centru, dvjestotinjak metara dalje od kafića u kojem radim. Pitala sam ga je li našao ljekarnu, ali je bio nekako izgubljen i nije ništa konkretno odgovorio. Pola sata kasnije saznala sam da je osoba koja odgovara njegovom opisu skočila sa zgrade suda. Da sam samo znala da mu je toliko loše i da je u takvom stanju bila bih mu pomogla, nazvala hitnu pomoć, rekla je Bartolin.

U Fantasy je potom ušao gost koji je bio na terasi kafića kada je 35-godišnjak skočio sa zgrade. Želeći ostati anoniman i odbivši se fotografirati ukratko nam je ispričao da je nekoliko ljudi vidjelo čovjeka na krovu suda, ali su, budući da je bio u radnom odijelu, mislili da je riječ o radniku koji nešto ondje popravlja.

- Vjerojatno se popeo na krov suda požarnim stepenicama koje se nalaze s bočne strane zgrade i dostupne su svima. Čuo se tup udarac kada je pao na cestu… Iz smjera Umaga je tek nekoliko sekundi kasnije autom naišla jedna žena pa je pomislila da ga je ona udarila. Bila je sva u šoku, pa je, sva se tresući, počela govoriti da nije ona kriva. Ozlijeđenom muškarcu u pomoć su prve priskočile dvije doktorice koje su se tu zatekle na marendi, ispričao nam je ovaj gost dok je drugi dodao da je hitnoj pomoći trebalo između 25 minuta i pola sata da stigne do Buja.

Suicid mladog muškarca prilično je uznemirio mještane Buja koji su se i danas ujutro između sebe raspitivali o kome je riječ, kako je i zašto došao baš do Buja… O motivima suicida se mnogo nagađalo, no kako je kazao jedan tamošnji mještanin, sada, kada čovjeka više nema, neumjesno je pričati o razlozima zašto se odlučio na to. (Marica KOŠTA, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter