Policija pojacano cuva red na utakmicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, 26. veljace, s pocetkom u 17 sati, na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli odigrat ce se prvenstvena utakmica 19. kola I. HNL koja ujedno oznacava nastavak nogometne sezone 2010./2011.

S obzirom na cinjenicu da se radi o novom nogometnom stadionu i da NK "Istra 1961" s velikim ambicijama ocekuje nastavak nogometne sezone, na svakoj se utakmici ocekuje veci broj posjetitelja i navijaca kao i organiziranih navijackih skupina, pa ce temeljem iskustava vezanih za problematiku navijaca, policija u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno zakonu i propisima, kako bi sve utakmice protekle u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, stoji u obavijesti na web stranici Istarske policije.

U prvom dijelu nogometne sezone, tzv. jesenskom dijelu prvenstva, jedini izgred navijaca zabilježen je na utakmici izmedu NK "Istra 1961" i HNK "Rijeka"  16. listopada 2010. godine. Tocnije, prije same utakmice došlo je do sukoba izmedu pripadnika navijackih skupina "Demoni" i Armada", a nakon utakmice pripadnici navijacke skupine "Demoni" pokušali su kamenovati pracenu kolonu navijaca HNK "Rijeka". U konacnici su Prekršajnom sudu u Puli podneseni optužni prijedlozi protiv 15 pripadnika navijacke skupine "Armada" i 8 pripadnika navijacke skupine "Demoni".

Na web stranici PU Istarske navedeno je što sve nije dopušteno ciniti prije, za vrijeme i neposredno nakon nogometne utakmice. Policija ujedno se obavještava gradane da ce snimati sve nogometne utakmice proljetnog dijela prvenstva I. HNL, nogometne sezone 2010./2011., u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.


Podijeli: Facebook Twiter