Policija otvorila vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako povecati stanje sigurnosti u prometu, uz osvrt na glavne zajednicke aktivnosti provedene tijekom ove godine, bila je jedna od tema o kojima su raspravljali nacelnik porecke policijske postaje Valter Opašic i gradonacelnik Edi Štifanic na susretu u utorak u gradskoj upravi, u povodu Dana policije i blagdana njihova zaštitnika sv. Mihovila. Gradonacelnik je predstavnicima policije zahvalio na dosadašnjoj suradnji i doprinosu sigurnosti tijekom turisticke sezone, kao i velikih sportskih dogadanja. Opašic je istaknuo da je stanje sigurnosti na Poreštini u prvih osam mjeseci zadovoljavajuce. Ipak, nisu zadovoljni stanjem u prometu jer je, bez obzira na smanjeni ukupni broj nezgoda, broj stradalih povecan.

Preventivne mjere glede sigurnosti prometa nisu urodile plodom buduci da je u nesrecama bilo više smrtno stradalih, pa ce uslijediti represivne akcije, najavio je Elvis Kubaj, pomocnik zapovjednika labinske policije na prijemu u Gradu Labinu u povodu Dana sv. Mihovila. Sigurnost na Labinštini ocijenio je vrlo zadovoljavajucom, rekavši da statisticki pokazatelji potvrduju da se policija približila gradanima i lokalnoj zajednici.

Umašku policijsku postaju pohodili su gradonacelnici Novigrada i Umaga Anteo Milos i Vili Bassanese sa zamjenikom Veljkom Ivancicem, nacelnik Brtonigle Doriano Labinjan te mališani iz vrtica u Novigradu, Brtonigli i Karigadoru. Novi nacelnik Tomislav Rajkovic i njegovi pomocnici Davor Milina i Ivica Kešinovic razgovarali su s predstavnicima lokalnih vlasti o daljnjem unapredenju suradnje.

Predstavnici koordinacije braniteljskih udruga, Grada Rovinja i policije u utorak su kod centralnog križa na rovinjskom groblju Laste položili vijence i minutom šutnje odali pocast svim stradalima u Domovinskom ratu. U Puli su policijski službenici primili mnogobrojne goste, ponajviše iz djecjih vrtica i osnovnih škola. Dan otvorenih vrata u Tršcanskoj ulici (kod mlina) privukao je mnoštvo mališana koji su zadivljeno gledali, neki i isprobavali, izložene policijske rekvizite u društvu djelatnika PU istarske, koji su takoder upalili svijece na grobovima poginulih policajaca te posjetili šticenike Centra za rehabilitaciju.


Podijeli: Facebook Twiter