Policija opet cešlja Kamenjak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalisticka policija Policijske uprave istarske opet cešlja poslovanje Javne ustanove Kamenjak. Potvrdio nam je to nacelnik Opcine Medulin Goran Buic. Predmet policijske istrage navodna je osnovana sumnja da je tijekom ljetnih mjeseci na rampama na ulazu u zašticeni krajobraz Kamenjaka pocinjen niz kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta. Buic kaže da je Opcina dobila informaciju o navodnim nelegalnim radnjama te je prijavu proslijedila Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli.



- Opcina je dobila odredene informacije da se tijekom ljeta nisu izdavali racuni prilikom ulaska u zašticeni krajobraz Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Prema našim saznanjima, neki racuni su se izdavali, a neke su navodno zaposlenici ostavljali u kasi. Zbog toga smo poslali dopis, odnosno svojevrsnu prijavu Opcinskom državnom odvjetništvu, koje je dalo nalog policiji da se ovaj slucaj razjasni. Ako policija utvrdi postojanje elemenata kaznenog djela, pocinitelji ce za to morati odgovarati. Inace, ovo nije prvi put da policija istražuje poslovanje u JU-u Kamenjak. Opcinska vlast ce uciniti sve da se malverzacije bilo koje vrste najstrože osude i kazne, izjavio je Buic.

Upitana za komentar ravnateljica JU-a Kamenjak Mirna Fabris Rabatic rekla nam je da o tome nema pojma. - Nemam nikakvih informacija da bi netko iz naše kuce zlorabio svoj položaj. Nemam informacija da se nisu izdavali racuni na ulasku u Kamenjak, a ovo što govorite mi je prvi glas. Nazvat cu nacelnika i pitati ga o cemu se radi. Kod nas policija nije bila, niti me je itko od policije kontaktirao, rekla je Fabris Rabatic.

Inace, policija je vec bila u toj javnoj ustanovi, i to prošle jeseni kada je smijenjena predsjednica Upravnog vijeca JU-a Kamenjak Karla Virgilio. Podsjetimo, Virgilio je smijenjena nakon što je ukazala na niz nepravilnosti u radu te ustanove, a argument je bio navodno nezakonito isplacivanje djelatnika. Nakon toga, na prijedlog vijecnika s nezavisne liste Emila Jukopile ciji je bila clan, Virgilio je smijenjena, i to, kako je naveo tadašnji potpredsjednik vijeca Serdo Premate, zbog sukoba, poremecenih odnosa i visokih tonova.

Premate je tada rekao da je za sve to kriva iskljucivo Virgilio te je opcinsko vijece donijelo odluku o smjeni. Na njezino mjesto imenovan je Neven Iveša koji je na toj funkciji još uvijek. Policija je tada nastavila s istragom, ali do danas nije podnesena niti jedna kaznena prijava. U policiji kažu da tada nije bilo elemenata kaznenih djela celnika JU-a Kamenjak.


Podijeli: Facebook Twiter