Policija nije dopustila blokadu prometa u Sarajevu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u petak nije dopustila prosvjednicima koji mjesec dana traže smjenu vlasti i bolje socijalne uvjete da blokiraju promet u središtu Sarajeva, što je zadnjih dana izazivalo bijes i ogorčenost velikog broja građana.

Oko podneva se, kao i proteklih dana, skupilo stotinjak prosvjednika koji su nastojali prepriječiti prometnicu nedaleko od Predsjedništva BiH, što im pripadnici policije nisu dopustili. Pripadnici specijalne policije su zajedno s kolegama iz redovnog sastava napravili kordon da prosvjednici ne bi mogli izaći na glavnu sarajevsku prometnicu. Osiguranje je stajalo i ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Kada se broj prosvjednika oko 13 sati povećao na oko 200, u znak prosvjeda uputili su se ulicama Sarajeva. Cijelo vrijeme su ih pratile jake policijske snage. Putem su stalno zviždali te uzvikivali: "Ostavke!". Kad su stigli pred sjedište Veleposlanstva SAD-a zatražili su da im se netko od dužnosnika obrati te su tražili odgovor zašto im se više ne dopušta da blokiraju promet.

Prosvjednici koji su proteklih dana blokirali promet u središtu Sarajeva izazvali su ogorčenost i bijes građana, a u nekoliko navrata su vozači automobilima nasilno prolazili kroz malobrojne okupljene prosvjednika.

Mediji su ranije najavljivali da se u Sarajevu danas očekuju masovni prosvjedi, no do toga nije došlo. U petak se navršilo mjesec dana od prosvjeda koji su eskalirali spaljivanjem i uništavanjem više zgrada državnih i županijskih institucija. Zahtjevi građana urodili su tek time da su četiri županijske vlade podnijele ostavke, a drugi zahtjevi za većom socijalnom pravdom i smanjivanjem beneficija političara tek su djelomično prihvaćeni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter