Policija: Nema razloga za novu istragu o Diani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija nije pronašla "vjerodostojne dokaze" koji bi opravdali ponovno otvaranje istrage o smrti princeze Diane i njezina prijatelja Dodija al Fayeda u prometnoj nesreći u Parizu 1997., izvijestio je u ponedjeljak kasno navečer Sky News navodeći pismo pomoćnika načelnika londonske policije Marka Rowleya.

Londonska metropolitanska policija (MET) rekla je u kolovozu da proučava novu informaciju o smrti Diane, Dodija i njihova vozača. U to doba su medijska izvješća tvrdila da su MET-u preneseni navodi da je pripadnik britanske vojske prouzročio te pogibije. "Nema vjerodostojna ili važna dokaza koji bi podupro teoriju da takve tvrdnje imaju bilo kakva temelja", rekao je Rowley u pismu za koje je britanska televizija rekla da ga je vidjela.

Diana, Dodi i njihov vozač Henri Paul poginuli su kada je njihov automobil udario u stup u tunelu dok su ih slijedili fotografi nakon što su otišli iz hotela Ritz u Parizu 31. kolovoza 1997.

Dodijev otac Mohammed al Fayed, bivši vlasnik robne kuće Herrdos, 2008. je rekao da odustaje od svoje 10-godišnje kampanje da dokaže da je par ubijen po zapovijedi britanskih vlasti. Francuski istražitelji zaključili su da je nesreću prouzročio vozač Paul koji je izgubio kontrolu nad vozilom vozeći velikom brzinom u pijanom stanju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter