Policija nadmoćno pobijedila profesore

Odavno izgrađen pročistač u Potpićnu još uvijek ne radi (I. RADIĆ)
Odavno izgrađen pročistač u Potpićnu još uvijek ne radi (I. RADIĆ)

U sportskoj dvorani Osnove škole Veli Vrh danas je održan peti po redu malonogometni turnir "Život bez droge je prva liga - senza droga siamo tutti campioni", u sklopu kampanje "Bježi! Via!", čime je u sportskom duhu okončan mjesec posvećen zdravom životu i prevenciji.

- Ovo je tradicionalna akcija i turnir koji se održava u OŠ Veli Vrh. Sudjeluju ekipe policije "All Stars" protiv "Sportske agencije grada Pule" u kojoj su profesori tjelesnog odgoja pulskih osnovnih škola. Bilo je puno akcija u kampanji 'Bježi/Via', odradili smo i "Baci drogu u koš na Portarati", "Plivaj kroz život" u ljetnom terminu, a još uvijek su u tijeku trkačke i biciklističke akcije "Brze noge protiv droge". 'Bježi/Via je cjelogodišnja akcija Istarske županije koja je ove godine provedena 14. put za redom. Ovom prilikom zahvaljujem i partnerima - Istarskoj policiji, Gradu Puli i Vijeću za komunalnu prevenciju, profesorima, Crvenom križu, Zavodu za javno zdravstvo u svom preventivnom odjelu na čelu s Helenom Mitrović. Svi zajedno smo tu da se borimo protiv pošasti 21. stoljeća, rekao je koordinator kampanje Istarske županije "Bježi via" Diego Bosusco Ptica.

Dakle, u napetoj i žestokoj utakmici sudjelovale su ekipe Grada Pule i profesora tjelesne kulture pulskih osnovnih škola te policije. Dečki iz policije nastupili su u žutim majicama a dečki iz Grada Pule i profesori u narančastim. Nakon velike sportske borbe pobjedom i nadmoćnim rezultatom 6:1 pobjednici turnira postali su predstavnici policije. Nakon toga u revijalnom je dijelu turnira održano natjecanje u pucanju sedmeraca, u kojem su sudjelovali učenici OŠ Veli Vrh, a najbolji je ove godine bio Toni Geršić.

Susret je protekao uz vatreno navijanje učenika Velog Vrha na tribinama, lijepo druženje, zabavu i podjelu šarenih majica "Život bez droge je Prva liga".

Čestitke svim sudionicima turnira uputila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je podijelila i nagrade zajedno s načelnikom Policijske postaje Pula Vjekoslavom Vukšićem. Riječ je o simboličnim nagradama, nogometnim loptama i majicama. Grad Pula i policija su svoju loptu poklonili Školi za odgoj i obrazovanje na Monte Zaru. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter