Policija na tragu ubojici starca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri i pol mjeseca nakon misterioznog ubojstva 75-godišnjeg Momčila Španovića koji je ispred svoje kuće u Krstinji kod Vojnića nađen s partizanskom kapom na glavi i rasutim jugo dinarima po sebi, policija je doznala identitet počinitelja.

Sumnja se na 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je otkriven tijekom zajedničke istrage karlovačke policije, tužiteljstva i službe Interpola. No on u ovom trenutku nije dostupan hrvatskim državnim tijelima i za njim još uvijek traje potraga.

- Utvrđena je sumnja da je državljanin BIH star 34 godine, dana 15. travnja 2012. godine u dvorištu obiteljske kuće u Vojniću u mjestu Krstinja, gušenjem usmrtio 74-godišnjaka iz Vojnića, a ujedno mu tom prilikom nanio i više teških ozljeda po cijelom tijelu - priopćeno je iz PU karlovačke. 

Beživotno tijelo nesretnog Španovića nađeno je dva dana kasnije, nakon što nije došao na ručak u kuću svoje sestre, gdje se redovito hranio. Živio je sam od mizerne mirovine pa nije jasno je li ubojica imao financijski motiv ili neki drugi.Tijelo je pronađeno u prilično začuđujućem položaju. Osim kape na glavi i dinara, lijeva ruka bila mu je svezana za ogradu kućnog stepeništa. (D. KUNDIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter