Policija na tragu trojici provalnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duže od mjesec dana policija traga za trojicom lopova koji danonocno kradu po poljskim kucama na potezu izmedu Marlere, dakle Ližnjana, i Medulina,odnosno Kažele. Na tom poljoprivrednom zemljištu ima mnogo kucica, kamp-prikolica i drugih objekata u kojima domaci ljudi i poljoprivrednici ostavljaju alat i druge stvari. Upravo su oni mete lopova, navodno njih trojice koji ondje haraju vec neko vrijeme.

Tijekom petka policijska patrola je obilazila podrucje iznad, odnosno iza ograde naturistickog kampa Kažela u Medulinu. Ondje je nerazvrstana cesta koja vodi do Ližnjana i Marlere. Taj makadamski put koriste svi poljoprivrednici i vlasnici obližnjih parcela, od kojih su nam neki rekli da policija ondje patrolira vec danima.

"Policija nas je zaustavila dok smo okopavali vrt i sadili ruže. Susjed mi je rekao da su i njega zaustavili dok je orao kampanju i pitali ga je li vidio trojicu sumnjivih muškaraca. Policajci su nam rekli da traže tu trojicu, koji navodno žive u jednoj brvnari u gustoj šikari, odakle, uglavnom nocu, krecu u svoj lopovski pohod.

Kradu svašta, sve što im može poslužiti da bi preživjeli. Najviše kradu plinske boce, agregate i drugi alat koji mogu prodati i zaraditi. Sjecam se da se tako nešto dogodilo prije nekoliko godina, kada su oko Ližnjana u jednoj skrivenoj stracari pronašli beskucnika koji je krao po kucama. Mi na srecu, osim lopate i pikuna, nemamo ništa vrijedno pa nam i ne mogu ukrasti ništa. Vidite, lopatu nitko ne krade", zakljucio je naš sugovornik iz Medulina.

Upit o tome što se zapravo dogada u Medulinu i Ližnjanu uputili smo glasnogovornici Policijske uprave istarske Nataši Rogic. U njezinom uredu kažu da je naš upit u proceduri te da ce nam na pitanja odgovoriti za dan-dva.


Podijeli: Facebook Twiter