Policija na tragu napadacima na Miška

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija, kako saznajemo, nakon 20-dnevnog provodenja kriminalistickog istraživanja i mnogobrojnih obavijesnih i istražnih razgovora s gradanima i eventualnim pociniteljima, sve više steže obruc oko pocinitelja teškog ozljedivanja psa Miška u Galižani zbog kojeg je morao biti eutanaziran.

Naime, kako neslužbeno saznajemo, policija je jako blizu utvrdivanja tko je dan prije Silvestrova skrivio smrt nesretnog psa u Galižani ubacivši mu petardu u usta.

Prema nekim informacijama, navodno se cak nekoliko osoba sukobilo zbog istrage, što bi moglo ukazivati na to da je policija na pravom tragu.

Velik pritisak javnosti uslijedio je nakon što je Glas Istre objavio nesretnu pricu o smrtonosnom ozljedivanju psa u Galižani koju nam je otkrio veterinar Stjepan Kocar, i sam zaprepašten brutalnošcu koja je dovela do teškog ozljedivanja zbog kojeg je morao eutanazirati Miška. Usto, kasnije je na rendgenskim snimkama otkriveno da je pas i ranije zlostavljan jer su u glavi i vratu pronadena olovna zrna iz zracne puške.

Nevjerojatna okrutnost dogodila se dan uoci Silvestrova. Miško je bio zdrav 8-godišnji mješanac kojemu je petarda nanijela doista strašne ozljede usne šupljine. Kost donje vilice bila mu je puknuta na dva mjesta, pukao mu je i celjusni zglob, desna strana bila mu je paralizirana, tako da mu je i jezik nekontrolirano visio, ošteceno mu je bilo cijelo tkivo, mišici, živci.

Desno oko mu je od te silne detonacije bilo paralizirano i neupotrebljivo, iz bubnjica desnog uha mu je krvarilo, cak i prednja noga bila mu je paralizirana.

Malo je reci da je javnost bila zgrožena, gotovo 54 tisuce clanova u ovom trenutku ima Facebook grupa "Želimo javno imena pocinitelja koji su petardom ubili Miška", putem koje se skupilo više od 16 tisuca potpisnika peticije odaslane Državnom odvjetništvu da bi se najoštrije kaznili pocinitelji ovog gnjusnog zlocina, ali i svi zlostavljaci životinja.

Brojni su vlasnici i ljubitelji životinja žestoko zahtijevali da se što prije otkriju pocinitelji, a pritisci su rasli kako na državne institucije i policiju, tako i institucije lokalne samouprave. Pogotovo što su se grupi masovno pridružili mnogobrojni ljubitelji životinja iz regije, ali i zemalja zapadne Europe, pogotovo Italije.

Slucaj smrtonosnog ozljedivanja galižanskog psa potaknuo je i brojne udruge prijatelja životinja da snažnije ukažu na to da novi zakon koji je stupio na snagu 1. sijecnja ove godine propisuje strože kazne za ubijanje i mucenje životinja, pa i kaznu do godinu dana zatvora. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter