Policija na pulskoj radiologiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog lažnog obracunavanja i naplacivanja participacije na Odjelu za radiologiju u pulskoj opcoj bolnici policija vec više od dva mjeseca istražuje tko je odgovoran za velike propuste, a time i prijevaru pacijenata.

Potvrdio je to glasnogovornik pulske bolnice Goran Paic odgovarajuci na pitanje je li tocno da dio medicinskog osoblja nije knjižio uputnice zbog cega je u neciji privatni džep, kako doznajemo, otišlo oko 12 tisuca kuna. Paic nije želio iznositi detalje, rekavši tek da je ravnateljstvo bolnice za nezakonite radnje doznalo još prije dva mjeseca nakon cega su odmah izvijestili policiju.

- Policija još uvijek istražuje i postupak je u tijeku, stoga ne možemo ništa govoriti dok oni ne završe posao. Nakon naših sumnji poduzeli smo sve i policija je u bolnici vec bila dva puta. Za sada se sumnja da je nekoliko osoba krivo obracunavalo naplacivanje i obracunavanje participacije, kazao je Paic ne želeci otkriti imena osoba za koje se sumnja da su varale pacijente.

Na konstataciju kako to da policija vec više od dva mjeseca "cešlja" radiologiju, a još nije moguce doznati tko je kriv za propuste, Paic je rekao da ce se odgovorni sankcionirati nakon što se dokaže da je pocinjeno kazneno djelo. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o dvije djelatnice na šalteru odjela.

Nacelnika OKC-a Marka Petkovica je potvrdio "da službenici kriminalisticke policije provode izvide po prijavi ravnateljstva pulske opce bolnice zbog utvrdenih nepravilnosti na Odjelu za radiologiju, a vezano za naplatu participacije od pacijenata". Petkovic je rekao da ce nakon okoncanja izvida policija putem posebnog izvješca izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo.

O svemu smo pitali i voditelja Odjela za radiologiju dr. Fredija Tripovica, koji je potvrdio da policija provodi istražne radnje, no ne može davati izjave dok istraga ne završi.


Podijeli: Facebook Twiter