Policija locirala bjegunca između Vrsara i Limskog kanala 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danijel Brnos (30) iz Vodnjana, osumnjičen za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva bivše djevojke Martine Terlević (19) iz Seline kraj Sv. Lovreča i pokušaj ubojstva njenog kolege s posla, Roberta Cuccurina (23) iz Bala u nedjelju ispred hotela Pineta u Vrsaru, danas, ni trećeg dana potrage nije uhvaćen, ali je, kako neslužbeno doznajemo, oko 14 sati lociran u Kloštru, na potezu između Vrsara i Limskog kanala, te šumskog predjela Kontija, ali je uspio pobjeći policiji pred nosom!
Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, pobjegao je automobilom, no nema potvrde radi li upravo o BMW-u s kojim se dva dana ranije dovezao u Vrsar. Također neslužbeno, doznajemo da je Brnos na području Kloštra boravio u kući za odmor u vlasništvu slovenske državljanke, u koju je, pretpostavlja se provalio. Je li tamo boravio svo vrijeme prije nego je jučer ponovno umaknuo policiji, nije poznato.

Međutim, činjenica koja baca novo svjetlo na zločin koji samo pukom srećom nije završio smrću djevojke i(li) mladića u koje je ispalio više metaka, i to u glavu i prsni koš, jest informacija da je za Danijelom Brnosom tjeralica bila raspisana još sredinom travnja, nakon što je Martina Terlević prvi put prijavila da joj prijeti da će joj nauditi.

Bio je željan pažnje, ali me iznenadilo da je uzeo oružje

U našu redakciju javio se muškarac (podaci poznati redakciji, op.n.) koji je svojevremeno služio zatvorsku kaznu u vrijeme kada je i Brnos bio iza rešetaka. Kazao nam je da je Brnos uvijek bio željan medijske pažnje.

- U zatvoru nam je stalno "prodavao" neke priče da bi si davao na pažnji i pravio se da je "netko". No, svakodnevno je nazivao mamu i slao pisma novinarima. Napričao nam je brdo gluposti, ali iznenadio sam se kada sam pročitao da se ovoga puta nije libio ni vatrenog oružja, kazao nam je bivši zatvorski cimer Danijela Brnosa.

U Vodnjanu smo potražili majku osumnjičenog Danijela Brnosa, Dolores Rajačić, no nije željela razgovarati s nama. Izjavu je dala samo nekim medijima.

– Krivim i njega, krivim i nju jer to što je ona napravila nije smjela. U biti ona je našla drugoga i on je napravio što je napravio. Sin mi se još nije javio, htjela bih da mi se javi jer ne mogu više ovako, to me ubija. Ne znam gdje je sada. Šaljem mu poruke, ali ništa, nema odgovora. Poručujem mu da se hitno javi mami i neka se javi policiji. Hitno, da znam da je živ. Mama je uz njega. Nema što bježati, što je napravio, napravio je. Da li je moj sin uopće živ? On je meni uvijek govorio da ću ja njemu doći na sprovod, a ne on meni. Nisam više normalna, mrtva sam – kazala je Danijelova očajna majka Dolores Rajačić.

(Marina VUKŠIĆ i Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE



Podijeli: Facebook Twiter