Policija kontrolirala motoriste: Stanje sve bolje

Dvojica na motociklu, jedna kaciga
Dvojica na motociklu, jedna kaciga

Na području svih postaja u Istri u utorak od 15 do 19 sati policija je kontrolirala mopede i motocikle. Mi smo akciju proveli u društvu porečke policije koju su predvodili Davor Švenda i Eduard Samac iz porečke postaje te Josip Lukić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske, a službeni rezultati će biti poznati naknadno.

Budući da je turistička sezona na vrhuncu, patrole su prvenstveno usmjerene na turistička naselja Poreštine, a situacija na cesti je bila zadovoljavajuća jer su rijetki vozači koji ne nose kacige i upravljaju bez položenog vozačkog ispita i bez prometne dozvole.

No, ipak ih ima, i to nakon prijave košta, samo u slučaju vožnje bez kacige tisuću kuna. Obilaskom dijela Materade, a potom i Vrsara, nisu evidentirani veći prekršaji.

Patrola koja je očito imala najviše posla bila je postavljena u Zelenoj Laguni gdje je u kratkom vremenu na palicu stop naletjelo nekoliko prekršitelja bez kacige i vozačke dozvole. Policija je svima napisala prekršajne naloge, a zapisnik će dobiti na kućnu adresu.

Iako su mladić i djevojka koji su iz smjera Poreča došli na mopedu do kontrolne točke u Zelenoj Laguni imali kacige, utvrđeno je da vozač uopće nema položen vozački ispit. Mlladić je moped trebao parkirati i zaključati na obližnjem parkiralištu dok netko s valjanom dozvolom ne dođe po njega, a ujedno im je i kupanje propalo.

Nedugo za njima s druge strane, odnosno prema Poreču, zaustavljen je motocikl s vozačem i suputnikom koji su ukupno imali jednu kacigu. "Upisani" su i zbog nepropisno postavljene registarske oznake. Naime, nalazila se sakrivena ispod blatobrana.

Cijelu akciju i rad policajaca nadgledali su Švenda i Samac, a uključio se i Lukić, koji nam je kazao da je stanje na cestama, odnosno ponašanje mopedista i motociklista svake godine sve bolje te se broj prometnih nesreća i prekršaja te skupine vozača smanjio. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter