Policija kod Tovarnika zaplijenila 4,75 milijuna eura

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policija je na graničnom prijelazu Tovarnik zaplijenila 4,75 milijuna eura koje je srbijanski vozač namjeravao kamionom s prikolicom slovenskih oznaka prebaciti u susjednu Srbiju.

Novac, za koji se pretpostavlja da je pravi, granična policija zaplijenila je u utorak na izlazu iz Hrvatske, u redovitoj graničnoj kontroli, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Iako je prema prvim podatcima novac ispravan, to će sa sigurnošću moći potvrditi vještačenja. Riječ o najvećoj zaplijeni gotovog novca u posljednjih deset godina, a možda čak i u povijesti Hrvatske. Policija istragom utvrđuje od koga je vozač preuzeo novac i koje mu je bilo krajnje odredište, pa je navodno pomoć zatražila od slovenske i srbijanske policije.

Dosad je zbog tog slučaja ispitano više desetaka ljudi. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da je u sklopu postupanja po jednom od strateških prioriteta koji se odnosi na pojačanu kontrolu kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Hrvatske, vukovarsko-srijemska granična policija u utorak na graničnom prijelazu Tovarnik u redovnoj graničnoj kontroli u kamionu s prikolicom slovenskih oznaka otkrila novčanice ukupne vrijednosti od oko 4,75 milijuna eura. Policija u suradnji s Carinom nastavlja istragu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter