Policija: Kod navijaca nije pronadena pirotehnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska uprava istarska u ponedjeljak je izvijestila da prije i za vrijeme odigravanja prvenstvene nogometne utakmice izmedu Istre 1961 i Rijeke nije zabilježen nit jedan incident. Prema navodima policije redarska služba pri pregledu navijaca na ulazu u stadion nije pronašla niti jedno pirotehnicko sredstvo i zbog toga nije bilo potrebe za policijskim postupanjem.



Prema policijskoj procjeni na utakmici je bilo oko 6.000 gledatelja, a od pripadnika navijackih skupina bilo prisutno oko 500-600 pripadnika Demona, i isto toliko pripadnika Armade.

U policijskom izvješcu stoji da su prije odigravanja utakmice tri pripadnika Armade preventivno zadržana zbog alkoholiziranosti. Svi su bili pijani; jednome je izmjereno1,58, drugome 2,17, a trecemu 2,7 promila alkohola u krvi. Jedan pripadnik Demona uhicen je pak zbog nepridržavanja zaštitne mjere koju mu je odredio Prekršajni sud, pa se nad njim provodi kriminalisticko istraživanje.

"Tijekom odigravanja utakmice pripadnici Armade su u 60. minuti bacali pirotehnicka sredstva na teren zbog cega je igra bila privremeno zaustavljena, dok su pripadnici Demona u 70. minuti takoder bacali pirotehnicka sredstva na teren, zbog cega je sudac prekinuo utakmicu. Nakon završetka utakmice nije zabilježeno niti jedno protupravno ponašanje od strane domacih ili gostujucih navijaca te je sve proteklo bez potrebe za policijskim postupanjem", navodi se u policijskom priopcenju.



"Policijski službenici PU istarske poduzimaju mjere i radnje u nadležnosti policije radi utvrdivanja pocinitelja, te u tu svrhu koriste i snimljeni materijal s nadzornih kamera na stadionu", zakljucuje se u priopcenju PU istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter