Policija još utvrđuje okolnosti pucnjave u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija nema novosti oko rješavanja slučaja ranjavanja Valentina Venturinija u Velom Maju oko 21.40 sati u srijedu. Prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz PU istarske, policija još utvrđuje okolnosti događaja te traga za nepoznatim počiniteljima.

Podsjetimo da je Venturinija zaskočio maskirani i naoružani nepoznati dvojac, na parkiralištu ispred njegovog stana u srijedu i u njega ispalio jedan hitac u lijevu potkoljenicu. Metak je srećom prošao kroz nogu bez da je oštetio kost, a Venturini je odmah prebačen u pulsku Opću bolnicu gdje je zbrinut.

Policija je odmah po dojavi na teren uputila više policijskih patrola koje su cijelu noć u Poreču i široj okolici zaustavljali i kontrolirali gotovo svako vozilo. Očevid je trajao do ranih jutarnjih sati, a nastavio se po danu kada su istražitelji tražili i najsitnije detalje koji im mogu pomoći oko rješavanja slučaja.

Budući da u je vrijeme odvijanja događaja bilo mračno i kišovito, ispred zgrade i nije bilo svjedoka. Stoga je policija odmah izvijestila javnost da ako ima netko tko je vidio ili čuo nešto neka se slobodno javi u obližnju policijsku postaju sa informacijama. Sam Venturini nam je dan nakon ranjavanja, u pulskoj bolnici kazao da mu je nejasno zašto bi ga netko sačekao u mraku i pucao u njega. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter