Policija još ne progoni prevaranta u golfu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prevarant Tomislav Dujmovic (33) iz Velikog Trgovišca u više od godinu dana operirao je ne samo po Istri, nego i po ostalim gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Naime, odmah nakon razotkrivanja njegovog identiteta njegovi bivši sumještani iz Velikog Trgovišca dojavili su nam da je rijec o osobi koja ne samo da je poznata u njihovom selu, vec i šire.

Od 60-ak ljudi koji su se javili našoj redakciji, policija je do sada protiv Tomislava zaprimila tek pet prijava, i to za štetu koja ne prelazi tisucu kuna po prijavi, za što se oštecene, odnosno prevarene, upucuje na privatnu tužbu.

"Policija je do sada evidentirala pet dogadaja u kojima je osoba prevarila ili pokušala prevariti gradane tako da inscenira prometnu nesrecu nakon cega traži novcanu naknadu. Sva dosad evidentirana kaznena djela su djela za koja se progon poduzima privatnom tužbom. Svi gradani koji se smatraju oštecenima kaznenim djelom prijavu mogu podnijeti u bilo kojoj policijskoj postaji u RH bez obzira na to gdje se dogadaj dogodio", stoji, medu ostalim, u odgovoru koji smo zaprimili od PU istarske.

No, u zraku su ostala još neka pitanja na koja nismo dobili odgovor. Naime, u našu se redakciju javio veci broj prevarenih žena. Sve su one, naravno, ostajale bez iznosa manjeg od tisucu kuna, pa policija Dujmovica nece goniti po službenoj dužnosti. Želimo istaknuti da nam se javio vrlo velik broj prevarenih, pa smo stoga i poslali upit PU istarskoj hoce li i na koji nacin reagirati drugacije od prvog dana, kada se broj kretao oko 20 ljudi. Medutim, na to odgovor nismo dobili.

As u rukavu mogla bi biti gospoda iz Rovinja koja je prošlog ljeta ostala bez iznosa veceg od tisucu kuna. Tada je policiji prijavila nepoznatog prevaranta, a buduci da ga je proteklog tjedna prepoznala u našem listu, ponovno ce morati na policiju na prepoznavanje. S obzirom na to da je u njezinom slucaju šteta veca od tisucu kuna, policija bi ga mogla goniti po službenoj dužnosti.

Dujmovicev modus operandi uvijek je bio isti - ili bi lagao o sudaru s retrovizorom njegova golfa trojke kabrioleta ili bi pak odglumio da mu je pregažena noga zbog koje je "vec odlazio na terapije". Zanimljivo je da vecina vozacica, kada je u pitanju bila ova druga gluma (s cipelom), nije nasjela. Unatoc njegovom agresivnom nastupu, žene bi se pribrale i zakljucile da bi, da su ga pregazile preko noge, na njegovim bijelim cipelama ostao trag gume. (Srecko PERŠIC)

Krao i televizore?
U zraku je ostao visjeti podatak da je Dujmovic iz Superkonzuma u Sisku u svibnju 2007. ukrao LCD televizore. Naime, na taj nas je slucaj upozorio citatelj koji nam je poslao i web adresu clanka u jednim dnevnim novinama, a u kojem je i snimka osobe za koju smatra da je Dujmovic. Osim njega, u kradi u Superkonzumu navodno je operiralo još nekoliko ljudi.

Dojave i dalje stižu
Savjesni citatelji i citateljice ne prestaju nam dojavljivati kuda se Tomislav krece, pa smo tako dobili informaciju da on nije u Puli, odnosno da se vratio kuci u Zagorje. Redakcija Glasa Istre i dalje ne prestaje zaprimati nove dojave o prijevarama koje je pocinio vecinom na štetu ljepšeg spola za volanom.


Podijeli: Facebook Twiter