Policija istražuje tvrtku Nitesco Impleo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je Glasu Istre da je financijski inspektorat obavio nadzor zagrebačke tvrtke Nitesco Impleo d.o.o. te da je u siječnju 2013. sva dokumentacija proslijeđena nadležnoj Policijskoj upravi radi provođenja izvida kaznenih djela.

Riječ je o tvrtci čije je poslovanje vrlo sumnjivo s obzirom na to da građanima nude ono za što nema dozvolu, a to je ugovaranje štednje, o čemu smo pisali još lani.
 
Podsjetimo, nekolicina mladih ljudi, predstavljali su se kao agenti tvrtke Nitesco Impleo te po istarskim kafićima nudili ugovaranje štednje posredstvom njihove tvrtke, u kojoj će ostvariti natprosječnu zaradu, i do četiri posto mjesečno.

Na internetskim stranicama te tvrtke ne navode ni taj ni ikakav prinos, već su objavili da nude tri programa štednje, uz prinos po dogovoru. Sadržaj ponuđen na internetu nalik je onome koji nude ostale banke na svojim web-stranicama.

No, iz Hrvatske narodne banke su nam odgovorili da tvrtka Nitesco Impleo nije ni kreditna institucija ni kreditna unija te da od njih nije dobila odobrenje za rad. Zaključuju da ta tvrtka nema ovlaštenje za primanje depozita i ugovaranje štednje. (Paulo GREGOROVIĆ)

Reklamirali se kao "prodavači magle"

O tvrtki Nitesco Impleo se vodila i rasprava na internetskom forumu Mojnovac.net. U rubrici "Kutak za prodavače magle (kako se obogatiti preko noći i ostala čuda)" forumaš imena Ivan, koji koristi nadimak FuB@R, objavio je da radi za Nitesco Impleo. Ostalim forumašima je pisao kako mogu oročiti novac i za to dobivati tri posto kamata mjesečno! Na pitanje ostalih forumaša tko garantira za novac oročen u tu tvrtku FuB@R je odgovorio: "Švicarska vlada, i to u iznosu od tri milijuna eura". Forumaši su izrazili sumnju u poslovanje tvrtke Nitesco Impleo, koja je tada bila registrirana kao da joj je glavna djelatnost postavljanje podnih i zidnih obloga.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter