Policija istražuje trovanje pasa

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Policija je jučer zaprimila prijavu 27-godišnje hrvatske državljanke da joj je netko u prijepodnevnim satima otrovao psa. Naime, djevojka je na livadi u Štinjanu šetala psa koji je pojeo hranu, a  u kojoj se nalazila nepoznata plava tvar. Budući da je pas pokazivao znakove trovanja, vlasnica ga je odvela veterinaru koji mu je pružio zdravstvenu pomoć.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem, a izvidi se provode i temeljem saznanja s internetskih portala i društvenih mreža o trovanju pasa na području grada Pule.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom šetnje pasa te da ne puštaju svoje ljubimce s povodca. Ujedno pozivamo građane ukoliko uoče sumnjive tvari da ih ne diraju, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Također, ukoliko pas pojede sumnjivu tvar te pokazuje simptome trovanja, pozivamo vlasnike da obavijeste policiju kako bi se sumnjiva tvar izuzela te da svoje kućne ljubimce odmah odvedu veterinaru. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter