Policija istražuje i prijatelje 19-godišnjeg ubojice roditelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zločina u kojem je 19-godišnji Tin Šunjerga u subotu u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje, policija osim osumnjičenog počinitelja istražuje i trojicu mladića koji su navodno znali za nedjelo, ali ga nisu prijavili.

Osim kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim Šunjergom za dva teška ubojstva, istraživanje se provodi i nad 17-godišnjakom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje nedjela, izvijestio je MUP u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama. MUP navodi da su u tijeku sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Po neslužbenim podacima, mladić je ubio 45-godišnju majku u subotu oko 16 sati na obiteljskom imanju pored Čiste Velike, a tome je navodno svjedočio jedan od trojice mladića. Dva sata kasnije, odnosno oko 18 sati, sin je ubio i svog 45-godišnjeg oca, pripadnika Specijalne policije Split, nakon čega je navodno otišao na rođendansku zabavu, gdje je najmanje dvojici prijatelja rekao što je učinio.

Policija je u nedjelju pronašla mrtvo tijelo oca u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Ubrzo nakon toga krenula je potraga za sinom i majkom, pri čemu je policija posumnjala da je sin ubio oca. Šibenska policija potom je o tome obavijestila MUP koji je u Šibenik poslao ekipu specijalaca iz Lučkog s helikopterom, koji su sudjelovali u potjeri za mladićem i potrazi za njegovom majkom.

Istodobno, policija je blokirala šibensku četvrt Mandalina, gdje je obiteljska kuća Šunjergine djevojke, te osigurala kuće šire obitelji osumnjičenika kako bi ga spriječili da i njima nešto učini.

Policija je u nedjelju poslijepodne objavila podatak da traga za mercedesom E klase, šibenskih oznaka, zahvaljujući čemu su joj građani dojavili lokaciju vozila koje je uočeno kako se kreće prema Vodicama i Tribunju.

Vozilo je prošlo najmanje jednu blokadu, dok policajci nisu u središtu Tribunja pucnjavom zaustavili odbjeglog osumnjičenika. Meci su navodno završili u djelu motora i vjetrobranskom staklu. Jedan šibenski interventni policajac potom je razbio suvozačev prozor i uhvatio Šunjergu prije nego što je uspio dohvatiti pištolj ispod sjedišta.

To je navodno pištolj iz kojeg je mladić ubio roditelje i pripada njegovu ocu, ali nije riječ o službenom pištolju nego o njegovom privatnom oružju, za koje je imao dozvolu.

Neposredno prije uhićenja mladića, helikopter je oko 16,20 sati na imaju pored Čiste Velike pronašao vozilo u kojem se nalazila mrtva 45-godišnja majka ubojice.

Šunjerga je pred policajcima navodno otvoreno pričao o cijelom zločinu, ali nije imao objašnjenje zašto je to napravio, osim da je to morao učiniti jer je bio ljut na roditelje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter