Policija ima otiske prstiju i DNK ubojice

(www.nestali.hr)
(www.nestali.hr)

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić potvrdio je medijima da je policija izuzela otiske prstiju ubojice meksičke turistkinje Selen Margarit Graciano Macedo (31).

Prema njegovim riječima osim otisaka prstiju istražitelji su u posjedu i njegovih DNK uzoraka. Ukoliko su ubojičin DNK, odnosno njegovi otisci prstiju ranije evidentirani u policijskom sustavu do njegovog će se identiteta vrlo lako i brzo doći. S druge strane, ako je riječ o osobi koja do sada nije kažnjavana ti se uzorci, dok se ne uhvati sumnjivaci, neće imati s čime uspoređivati.

Inače, zagrebački centar "Ivan Vučetić" vodi vlastitu DNK bazu podataka od 2000. godine, a u njoj se nalazi oko 29.500 DNK profila različitih osoba i oko 4.000 DNK profila neriješenih tragova. No, RH može potražiti i međunarodnu pomoć, odnosno može putem Interpola zatražiti izmjenu DNK profila iz svih država koje su njegove članice.

Brutalno ubojstvo čija je žrtva nesretna Meksikanka Split ne pamti. Njeno gotovo obezglavljeno tijelo pronađeno je prije det 26. rujna zakopano na oko pola metra ispod zemlje na splitskom Marjanu. Na mjestu pronalaska tijela policija je osim njenih osobnih stvari pronašla navodno i ubojičin ruksak u kojemu se nalazio nož, a uz njega navodno i dres Milana. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter