Policija identificirala napadača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija je u utorak identificirala bombaša samoubojicu koji je ubio 22 ljudi, među kojima je bilo djece, u napadu u koncertnoj dvorani u Manchesteru i rekla da pokušava utvrditi je li djelovao sam ili uz pomoć drugih.

Osumnjičeni napadač je Salman Abedi, star 22 godine. Dva dužnosnika SAD-a koja su bila u kontaktu s britanskim vlastima rekla su da se vjeruje da je Abedi u Manchester doputovao vlakom iz Londona.

"Naš je prioritet, zajedno s policijskom protuterorističkom mrežom i našim sigurnosnim partnerima, nastaviti raditi kako bi utvrdili je li djelovao sam ili kao dio šire mreže", rekao je čelni dužnosnik manchesterske policije Ian Hopkins.

Nakon napada koji se dogodio u ponedjeljak navečer nakon koncerta američke pjevačice Ariane Grande policija je izvršila pretres više stanova u Manchesteru i uhitila 23-godišnjeg muškarca.

Britanska premijerka Theresa May je napad na "djecu i mlade koji se nisu mogli braniti" nazvala "gnusno kukavičkim".

"Sva teroristička djela su kukavička", rekla je May pred njenim uredom u Downing Streetu nakon sastanka sa čelnicima britanskih sigurnosnih i obavještajnih službi.

"No ovaj se napad ističe po užasno gnusnom kukavičluku, namjernom biranju nevine djece i mladih koji se nisu mogli braniti a koji su trebali uživati u jednoj od najnezaboravnijih noći njihovih života", rekla je.

Ona je rekla da službe sigurnosti rade kako bi utvrdile je li u napad uključena šira skupina.

May je u utorak o napadu razgovarala s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i još nekoliko stranih čelnika, rekao je njen glasnogovornik. Također je posjetila glavno sjedište policije i dječju bolnicu u Manchesteru.

Predizborna kampanja u Ujedinjenom Kraljevstvu je obustavljena iz poštovanja prema žrtvama napada koji se dogodio tri tjedna uoči izbora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter