Policija dovela Mirka Cetinskog na sud

Na pozive riječkog suda supružnici Cetinski su se uredno odazivali (Silvano JEŽINA)
Na pozive riječkog suda supružnici Cetinski su se uredno odazivali (Silvano JEŽINA)

U utorak je propao i osmi pokušaj početka suđenja Vinki Cetinski i ostalima koji su na Županijskom sudu u Puli okrivljeni za više kaznenih djela kojima je tvrtka Kermas Danka Končara oštećena za 150 milijuna kuna.

Ovoga puta sudac Zdravko Garić namjeravao je okupiti sve okrivljenike u sudnici na način da je naložio da Vinku Cetinski i njezinog supruga Mirka dovede policija. No, djelatnici policije iz Rovinja su doveli samo Mirka. Sudu su policajci pojasnili da je Vinka u utorak u 4 sata zaprimljena na hitnoj medicinskoj pomoći s koje je otpuštena u 5.30 sati te je oni zbog zdravstvenog stanja u kojemu se nalazila nisu doveli. Dan uoči rasprave 3. listopada poslijepodne sudu je branitelj Vinke Cetinski dostavio podnesak u kojem je naveo da je njezino zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo te priložio liječničku dokumentaciju.

U Rijeci nisu tražili odgodu

Sudac Garić potom je ustvrdio da je 20. rujna sud u Puli zaprimio dopis Županijskog suda u Rijeci kojim obavještavaju da su se optuženici Vinka i Mirko Cetinski na tom sudu uredno odazivali pozivima, nazočili zakazanim ročištima te da nisu tražili odgode rasprave zbog zdravstvenih problema. Također, sud je 20. rujna naložio psihijatrijsko vještačenje supružnika Cetinski radi utvrđenja njihove sposobnosti da prisustvuju raspravi i sudjeluju u postupku te je 30. rujna sud zaprimio pisani nalaz i mišljenje u kojem je navedeno da se s njima nije mogao dogovoriti termin za neposredni intervju u svezi vještačenja. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter