Policija donirala knjige pedijatriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjel pedijatrije pulske Opce bolnice od cetvrtka je bogatiji za slikovnice i knjige koje je donirala Zaklada policijske solidarnosti. Knjige je ravnatelju bolnice Lemsu Jerinu urucio upravitelj zaklade i savjetnik ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak.

Na svecanosti uprilicenoj na odjelu sudjelovali su i izaslanik ministra Vlado Dominic, nacelnik Policijske uprave istarske Mladen Blaškovic i njegov zamjenik Božo Kirin. Radi se o knjigama koje je Zakladi policijske solidarnosti poklonila tvrtka AKD iz Zagreba, a koje je Zaklada odlucila dijelom donirati ustanovama koje skrbe o djeci i mladima.

- Zaklada je osnovana prije šest godina da bi pomagala policajcima koji su u bilo kakvoj nevolji, a uz to se bavimo i humanitarnim radom, rekao je Novak. Dodao je da su se odlucili za donaciju pulskoj pedijatriji te da vjeruje da ce vratiti osmijeh na djecja lica.

Dominic je pak rekao da svi misle da je policija represivni aparat, no ovom donacijom i zakladom dokazuje da policija ima i drugo, humanitarno lice.

Ravnatelj Jerin zahvalio se na donaciji rekavši da je dar policije stimulativan i pogoden. Svecanu donaciju uvelicali su ucenici Osnovne škole Vidikovac koji su izveli prigodan program, recitacije i pjesmu o prometnim znakovima. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter