Policija: Djecaci izmislili napad kod Rojca!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Pulska je policija dovršila kriminalisticko istraživanje napada na dvojicu 12-godišnjaka nedaleko od vojarne Rojc na Monte Zaru i utvrdeno je da su djecaci cijelu pricu izmislili, informacija je kojom je Valter Opašic iz PU istarske na izvanrednoj konferenciji za novinare u cetvrtak iznenadio ne samo novinare.

- Bilo je dosta napisa u tisku i na portalima o ovom navodnom nasilnom dogadaju koji je uzbunio javnost i kod gradana stvorio osjecaj nesigurnosti. Svaki napad na djecu, posebno usred bijela dana, opravdano izaziva veliku zabrinutost roditelja, strucnjaka, institucija i gradana, stoga je pulska policija, nakon što je 12. ožujka zaprimila prijavu roditelja, sve snage usmjerila na rasvjetljavanje dogadaja, kazao je Opašic.

Dva su roditelja policiji proteklog ponedjeljka prijavila da je skupina mladih osoba napala njihova dva sina presrevši ih u Gajevoj ulici, nakon cega su ih odveli do parkirališta vojarne gdje su od njih tražili novac.

Buduci da - kako su oni tvrdili - nisu imali novca, skupina mladica u dobi izmedu 14 i 16 godina fizicki ih je napala te ih staklom razbijenih pivskih boca izrezala po nogama. Potom su im, kako su djecaci ispricali, zaprijetili smrcu ako iduceg puta ne budu imali novca te su otišli.

Istraživanje ovog dogadaja postalo je prioritet pulske policije i u srijedu je izašlo na vidjelo da se napad zapravo nije niti dogodio. Dva su djecaka izmislila pricu, a ozljede su si nanijeli sami, kazao je Opašic. Istaknuo je da detalje o motivima, s obzirom na dob djece, ne može dati u javnost, no dodao je da ce po dovršetku svih radnji policija izvijestiti odvjetništvo nadležno za mladež u Puli.

Kontaktirali smo oca jednog od dvojice djecaka. "Kao roditelju sve mi je ovo strašno. Nismo sedam dana spavali jer smo i mi, roditelji, i policija povjerovali djecacima koji su tvrdili da su napadnuti. Ispricao bih se i medijima, i gradanima, i policiji, ali s druge bih strane svima zahvalio jer su zaista svi promptno reagirali, iako se na koncu ispostavilo da je napad izmišljen", veli potreseni 33-godišnji otac. (Marica KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter