Policija čuva kuću ministra Jakovine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog dojava o mogućim izgredima tijekom prosvjeda seljačkih udruga policija čuva kuću ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u Bukovlju kod Slavonskog Broda, potvrdila je glasnogovornica lokalne policije, ističući da ministar nije primio nikakve prijetnje.

"Nije bilo prijetnji po život i tijelo, no bilo je dojava da bi moglo doći do nekih izgreda", kazala je Hini glasnogovornica brodsko-posavske policijske uprave Kata Nujić.

Neslužbeno se, međutim, doznaje da je netko od prosvjednika zaprijetio da će pred ministrovu kuću "istresti fekalije".

"Policija nadzire situaciju na cijelom terenu pa tako i u mjestu gdje je kuća ministra Jakovine, no nikakvih problema nije bilo", kazala je Nujić. Dodala je i da pred ministrovom kućom nisu specijalci, kako su objavili neki mediji, već pripadnici temeljne ili interventne policije.

"Riječ je o uobičajenoj sigurnosnoj procjeni", pojasnila je glasnogovornica.

Ističući da dosadašnjim radom nije učinio ništa za hrvatsku poljoprivredu seljačke udruge traže smjenu ili ostavku ministra Jakovine. Nezadovoljne što na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu nije postignut nikakav dogovor slavonski seljaci odlučili su krenuti i u blokadu prometnica, a tvrde da se ne namjeravaju maknuti s cesta unatoč policijskim tvrdnjama da prosvjed nije najavljen na vrijeme. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter