Policija će Raosa privesti prekršajnom sucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Književnika Predraga Raosa, koji je danas priveden nakon što je u prostorijama Hrvatskog P.E.N.-a sprejem suzavcem poprskao djelatnicu tog centra, zagrebačka policija prekršajno će prijaviti zbog kršenja Zakona o oružju te remećenja javnog reda i mira.

Policija je izvijestila da 63-godišnjaka obrađuje zbog prekršaja koji se sankcioniraju prema zakonima o oružju te o javnom redu i miru.

Iako nije potrebna dozvola za nošenje i nabavu spreja, zabranjena je njegova uporaba na javnim mjestima te prostorima gdje se može dovesti u pitanje nečija sigurnost.

U zagrebačkoj policiji kažu da će Raosa tijekom večeri odvesti dežurnom prekršajnom sucu da bi odgovarao za današnji incident tijekom konferencije za novinare kojom su književnici namjeravali odaslati poziv na glasanje "protiv" na nedjeljnom referendumu o braku.

Raos je prijepodne došao u prostoriju P.E.N.-a gdje se trebala održati konferencija za novinare i posvađao se s predstavnicima pisaca.

Protiveći se njihovoj namjeri, Raos je spriječio održavanje pressice, a nakon bezuspješnih nagovora da napusti prostoriju pisci su se krenuli novinarima obratiti u predvorju, ali je Raos izvadio suzavac i njime poprskao 43-godišnju djelatnicu centra. Njoj je liječnička pomoć pružena u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica.

Nakon meteža svi su izašli na ulicu te je pozvana policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter