Policija će pojačano nadzirati promet na blagdan Velike Gospe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog pojačanog prometa i brojnih hodočasnika koji će na blagdan Velike Gospe pohoditi marijanska svetišta diljem Hrvatske policija je najavila "niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu", doznaje se u MUP-u. Na dan Velike Gospe velik broj građana krenut će na hodočašća osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, dok se odlazak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan, podsjećaju u policiji.

"Uoči i na sam dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima", objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Policija stoga pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe budu krajnje oprezni te da poštuju prometne propise. Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, policija preporučujemo da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika. Pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučuju nošenje svjetlije odjeće i obuće. Svakako trebaju imati reflektirajuće prsluke, a poželjne su i baterijske svjetiljke, kako bi bili uočljiviji na prometnici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter