Policija će obaviti izvide u Modnoj kući Arena

Tvrtka Arena u štrajku (M. A.)
Tvrtka Arena u štrajku (M. A.)

Premda nisu zaprimili nikakvu prijavu po pitanju nezakonitih radnji u Modnoj kući Arena, policijski službenici će temeljem informacija iz medija pokrenuti istragu, obaviti izvide i provjeriti te navode, potvrdila je danas za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Radnici Arene, koji štrajkaju od prošloga petka jer im je zadnja plaća isplaćena za svibanj 2013. godine, pozvali su institucije da istraže gdje je nestao novac iz Arene, s obzirom da je u tvrtki postojala interna štednja gdje su ljudima blokirani višemilijunski iznosi, a radnici su izdvajali sredstva za fond uzajamne pomoći koja su danas nedostupna.

Osim toga, po riječima glasnogovornice Vitasović, policijski službenici u koordinaciji s istarskim Županijskim državnim odvjetništvom još uvijek provode izvide i u slučaju kupnje vodnjanske uljare San Lorenza novcem iz županijskog proračuna. Naime, uljaru je od prijašnjih vlasnika županijskim novcem preuzela Agencija za ruralni razvoj Istre radi osnutka županijskog centra za održivi razvoj maslinarstva u Istri, za što je prije dvije godine izdvojila 4,7 milijuna kuna županijskog novca, te preuzela na sebe još 5,7 milijuna kuna kredita uljare.

Uz ta dva slučaja policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provodi izvide i u rovinjskoj Mirni, no Vitasović je izjavila kako o detaljima ne može govoriti jer je istraga još u tijeku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter