Policajcu poderao odoru i bacio znacku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijetnje smrcu, tucnjava i naguravanje, razderana policijska odora i bacena znacka pod autobus epilog su sukoba dvojice muškaraca koji se odigrao u cetvrtak u sitnim jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru u Labinu. Kako je u petak izvijestila glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic, sve je pocelo oko 1.45 sati kada su se sukobili 29-godišnjak iz Labina i 32-godišnjak iz Raše, obojica u alkoholiziranom stanju. Vrijedali su se i psovali, a potom je svada prerasla u fizicki obracun.

Labinjan je nasrnuo na 32-godišnjaka te ga nekoliko puta udario šakom u glavu, kod oka. Ozlijedeni mladic nazvao je policiju te su na mjesto obracuna za 15-ak minuta stigli policijski službenici. Usprkos njihovim upozorenjima da se smiri i ude u policijsko vozilo, 29-godišnjak je uporno odbijao zapovijedi te prijetio i vrijedao policajca. Kada ga je policijski službenik, uvidjevši da mladic uopce ne reagira na upozorenja, pokušao privesti, 29-godišnjak ga je odgurnuo i nekoliko puta udario. U naguravanju mu je poderao odoru te mu strgnuo znacku i bacio je pod autobus.

Policajac mu je ipak uspio staviti lisice na ruke te ga odvesti u policijsku postaju. Iako u vidno alkoholiziranom stanju, Labinjan je odbio alkotest. Utvrdeno je da je pocinio kazneno djelo prijetnje i sprjecavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a protiv njega ce uslijediti i podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Nakon obrade priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Inace, otprije je poznat policiji po kaznenim djelima imovinskog karaktera i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Motiv sukoba 29-godišnjaka i 32-godišnjaka, koji je takoder bio pijan (izmjereno mu je 1,78 promila), bile su od ranije neriješene razmirice.


Podijeli: Facebook Twiter