Policajcima prijetio zapaljenom plinskom bocom

(Ilustracija/L. JELAVIĆ)
(Ilustracija/L. JELAVIĆ)

Četrdesetjednogodišnji N. Z. opirao se uhićenju prijeteći policajcima ni manje ni više nego plinskom bocom i upaljačem.

Dogodilo se to u petak u naselju Kukci, a kako je izvijestila PU istarska koja nije otkrila identitet glavnog aktera dvojica policajaca iz porečke postaje u poslijepodnevnim su satima po dovedbenom nalogu Prekršajnog suda u Poreču došli privesti muškarca. N. Z. ih je pozvao u kuću, no ubrzo se pojavio sa plinskom bocom iz koje se čulo šištanje i osjetio se miris plina. Odjednom je upalio upaljač i zapalio plin iz boce. Hrabri policajci su odmah svladali napadača i ugasili plamen, no pritom su se opekli i lakše se ozlijedili.

Kriminalističkim istraživanjem porečka je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 41-godišnjak iz Kukci počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kazneno djelo napada na službenu osobu. Protiv njega slijedi kaznena prijava, a temeljem dovedbenih naloga u petak u večernjim satima predan je u pulski zatvor.

Policajci su po N. Z. došli jer su mu novčane kazne, koje je zaradio brojnim prometnim prekršajima, rješenjem porečkog prekršajnog suda zamijenjene kaznom od 24 dana zatvora. Naime, N. Z. nikada nije položio vozački ispit, ali ima automobil i svakodnevno čini nove prekršaje zbog čega je ranije već kažnjavan zatvorskim, a ne samo novčanim kaznama. (M. KOŠTA/S. PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter