Policajca na MIT-u ubila braća Carnajev

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnatelj bostonske policije u nedjelju je rekao da su osumnjičenici za bombaški napad na Bostonskom maratonu ubili i policajca sveučilišnog kampusa MIT i da su imali još eksploziva koji su, vjeruju vlasti, namjeravali iskoristiti.

Sean Collier, star 26 godina, iz policije kampusa Massachusettskog instituta za tehonologiju, ustrijeljen je u četvrtak dok je sjedio u svom policijskom vozilu, na početku događaja koji su doveli do smrti 26-godišnjeg Tamerlana Carnajeva i uhićenja njegovog brata, 19-godišnjeg Džohara.

Oni su osumnjičeni za bombaški napad na Bostonskom maratonu u ponedjeljak u kojem su ubijene tri a ranjeno je 176 osoba.

"Samo želim reći glede policajca Collliera, vjerujem da je bio napadnut, a njegovo ubojstvo dovelo je do uhićenja ovih osoba", rekao je Davis. "Tragično, on je platio svojim životom no ti su pojedinci namjeravali ubiti još ljudi".

Davis je rekao da su osumnjičenici imali još eksploziva koji su vlasti detonirale. "Mislimo da su planirali iskoristiti taj eksploziv, vjerojatno protiv civilnih ciljeva", rekao je za televizijsku mrežu Fox.

On je rekao da je Džohar Carnajev u "ozbiljnom ali stabilnom stanju" u bostonskoj bolnici i da "sada nije u stanju biti ispitan". Bostonski gradonačelnik Tom Menino kazao je povodom toga da vlasti možda nikad neće moći ispitati Džohara Carnajeva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter