Policajac proglašen krivim za planiranje kanibalizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon posebno mučnog procesa, porota je jednog newyorškog policajca u utorak proglasila krivim jer je razmišljao o tome da otima žene kako bi ih pojeo, iako to nikada nije ostvario, i prijeti mu doživotni zatvor.

Nakon četiri dana vijećanja, 12 porotnika je ocijenilo da je Gilberto Valle (28), ustrajan posjetitelj fetišističkih internet stranica, odgovoran za planiranje otmice. Presuda će mu biti izrečena 19. lipnja na saveznom sudu Manhattana. Tijekom procesa koji je počeo 25. veljače svjedočenjem njegove žene, tužiteljstvo je navelo da su dokazi pretegnuli.

Obrana je tvrdila da mu ne mogu suditi zbog poremećenih maštarija koje nikada nije ni počeo ostvarivati.

Jedan policajac FBI-a je objasnio da je na Valleovom računalu pronašao stotine stranica o silovanju, mučenju i kanibalizmu. Valle je redovno posjećivao stranicu na kojoj se prikazuju mučenja i kuhanje žena, očito simulirana. Na toj stranici je govorio o svojim maštarijama i tražio je mišljenja i savjete od drugih pretplatnika. Izradio je vrlo precizan popis mogućih žrtava, prijateljica, poznanica, a na popisu je bila i njegova supruga, koja ga je prijavila FBI-u nakon što je otkrila sadržaj njegovog računala.

Valleova odvjetnica je tvrdila da je optuženik osoba koja nikada nije počinila zločin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter