Policajac osujetio plan poznate prevarantice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uhićena je 42-godišnja prevarantica Brankica Š. koja je 91-godišnjoj Zagrepčanki pokušala uzeti više tisuća kuna. Kako doznajemo, Brankica se pojavila na vratima doma 91-godišnjakinje i pokušala joj uzeti novac na krajnje drzak način. Naime, predstavila joj se kao zaposlenica doma za umirovljenike, te joj ponudila smještaj da bi lakše i bolje živjela uz adekvatnu skrb. No, za to joj je 91-godišnjakinja trebala platiti šest tisuća kuna.

Ništa ne sluteći, vremešna je Zagrepčanka s lažnom zaposlenicom doma otišla do poslovnice Hrvatske poštanske banke u Jurišićevoj ulici u središtu grada i tamo podigla traženi novac. Glumeći i dalje, Brankica Š. otpratila je svoju žrtvu prema njezinom stanu, uvjerena da će ubrzo moći pobjeći s lakim i pozamašnim plijenom. Međutim, nije računala na to da se u središtu grada u to vrijeme zatekao i iskusni policajac s Medveščaka koji ju je prepoznao.

Znao je da se radi o ženi koja je već u više navrata osumnjičena za prijevare na štetu starijih osoba, pa je pozorno i s distance pratio što je ovoga puta naumila. Upravo u trenutku kada je Brankica na križanju Draškovićeve i Jurišićeve ulice namjeravala pozdraviti 91-godišnjakinju i pobjeći s njezinih šest tisuća kuna - a starica više nikada ne bi vidjela ni nju, ni novac, ni starački dom - policajac, iako u to vrijeme nije bio u službi, krenuo je u akciju. Zadržao je Brankicu Š. i pozvao pojačanje, te je vješta prevarantica ubrzo završila na ispitivanju u postaji. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je doista pokušala prevariti 91-godišnjakinju i olakšati joj kućni budžet za tisuće kuna.

Već je idući dan s kaznenom prijavom predana tužiteljstvu, a zatim je odlukom suda završila u istražnom zatvoru jer je zaključeno da bi mogla ponoviti slično nedjelo s obzirom na to da u svojoj kriminalnoj evidenciji već ima brojne prijave za slične prijevare. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter