Policajac iz Kaštela pritvoren i udaljen iz službe

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Policijski službenik Željko Tot (39) iz Kaštela po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičen je da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protupravnog oduzimanja slobode, nanošenja tjelesne ozljede i povrede djetetovih prava. Tot je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u četvrtak navečer predan pritvorskom nadzorniku PU istarske.

PU istarska je dodatno pojasnila što je zasad utvrđeno za događaj u Kaštelu kod Buja, navodeći da je 28. svibnja oko 20.30 sati zaprimljena dojava o nasilničkom ponašanju 39-godišnjeg policijskog službenika izvan službe.

- Po dolasku na intervenciju, 39-godišnjak je s ciljem da zastraši policijske službenike ispalio hitac iz službenog pištolja, a potom je jednog policijskog službenika povukao sa sobom u kuću. Nakon kraćeg pregovaranja, 39-godišnjak se predao te je oko 22.30 sati uhićen i priveden u policijsku postaju. Policijski službenici su utvrdili da je 39-godišnjak, osim što je ugrozio život policijskih službenika te jednom od njih protupravno oduzeo slobodu, počinio i kazneno djelo tjelesne ozljede na štetu supruge, dok je na štetu troje malodobne djece počinio kazneno djelo povreda djetetovih prava. Rješenjem načelnika PU istarske Tot je udaljen iz službe. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter