Policajac iz Istre odlazi u Afganistan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski policajac Anto Mijatovic pocetkom ožujka odlazi, zajedno s još tri policijska službenika u sastavu 19. hrvatskog kontingenta Oružanih snaga, u ISAF misiju NATO-a u Afganistan.

Zajedno s kolegama iz Ministarstva obrane Mijatovic ce biti rasporeden u sjevernom dijelu Afganistana, a tijekom šestomjesecnog boravka u misiji mentorirat ce, organizirati i provoditi obuku pripadnika afganistanske uniformirane policije. Mijatovicu je ovo druga mirovna misija, odnosno 2007. i 2008. godine bio je u UNMIK-ovoj misiji na Kosovu, a u Afganistan odlazi s radnog mjesta voditelja Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave istarske.

Mijatovic u istarskoj policiji radi vec 16 godina, a rijec je o iskusnom policajcu koji je prošao razne poslove - od specijalne, kriminalisticke i interventne policije pa sve do sadašnjeg rukovodenja Protueksplozijskim odsjekom.

Osim Mijatovica Ministarstvo unutarnjih poslova u mirovne je misije uputilo i druge policijske službenike PU istarske, odnosno trenutno se u Afganistanu nalazi Andrija Blaževic, policijski službenik Protueksplozijskog odsjeka, dok je u mirovnoj misiji na Cipru Zvonimir Satrapa, voda grupe za protueksplozijsku zaštitu u Postaji aerodromske policije Pula.

Uz njih, u mirovnim misijama sudjelovao je i Robert Križanic, pomocnik nacelnika za granicnu kontrolu u Policijskoj postaji Buzet, koji se 7. veljace vratio s jednogodišnjeg boravka u Afganistanu. U mirovnim misijama na Kosovu su uz Mijatovica boravili pak istarski policajci Andrija Blaževic i Nunko Malagic. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter